ΔΡ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΤΣΗΣ

Γενικός Διευθυντής του
Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ο Γιώργος Στάμτσης γεννήθηκε το 1974 στη Γερμανία και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ κατέχει τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού (Dr.-Ing.) από το University of Duisburg-Essen, Germany.

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο της ενέργειας, με έμφαση στον ηλεκτρισμό. Από το 2014 είναι Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), έχοντας διατελέσει νωρίτερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΗ την περίοδο 2012-2013. Υπήρξε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την περίοδο 2010-2012, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως στέλεχος στον Τομέα Διαχείρισης Ενέργειας της Endesa Hellas (κοινής εταιρείας της Endesa SA και της Mytilineos AE) το διάστημα 2007-2010, καθώς και στον Τομέα Ενέργειας της Mytilineos AE (2005-2007).

Ο Δρ. Γιώργος Στάμτσης είναι μέλος τoυ VDE, του Climate & Clean Air Coalition, καθώς και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και αναλύσεων, τόσο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια όσο και στον Τύπο.