ΔΡ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΤΣΗΣ

Γενικός Διευθυντής του
Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ο Δρ. Γιώργος Στάμτσης γεννήθηκε το 1974 στη Γερμανία και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ κατέχει Διδακτορικό τίτλο Μηχανικού από το Universität Duisburg-Essen της Γερμανίας.

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο της ενέργειας, με έμφαση στον ηλεκτρισμό. Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), έχοντας διατελέσει νωρίτερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΗ την περίοδο 2012-2014. Τη διετία 2010-2012, διετέλεσε σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στον Τομέα Διαχείρισης Ενέργειας της Endesa Hellas (2007-2010), καθώς και στον Τομέα Ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος (2005-2007).

Ο Δρ. Γιώργος Στάμτσης είναι μέλος τoυ VDE, του Eurelectric’s WG for Wholesale Market Design, καθώς και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και αναλύσεων, τόσο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια όσο και στον Τύπο. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.