ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ

Πρόεδρος ΕΣΑΗ
Γενικός Διευθυντής Electric Power Business Unit MYTILINEOS

Διευθύνων Σύμβουλος ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER A.E.

Πρόεδρος ή/και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΠΕ της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
A.E.

Προσωπικά στοιχεία

Έτος γέννησης: 1954
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη

Εκπαίδευση

M.Sc. in Management – Troy State University, U.S.A.
M.Sc. in Mechanical Engineering – Rice University, U.S.A.
B.Sc. in Mechanical Engineering – Rice University, U.S.A.

Σταδιοδρομία

Ο κ. Μπενρουμπή είναι Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας (PROTERGIA) της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της KORINTHOS POWER S.A. και Πρόεδρος ή/και Διευθύνων Σύμβουλος όλων των θυγατρικών εταιριών ΑΠΕ της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
 
Εργάζεται για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ από τον Ιανουάριο 2006, όπου έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia Θερμοηλεκτρική ΑΕ μέχρι την συγχώνευση της με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. της ENDESA HELLAS, Γενικός Διευθυντής Μεταλλουργίας Μολύβδου-Ψευδαργύρου του ΟΜΙΛΟΥ/Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΟΡΙΚΗΣ ΑΕΒΕ, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DELTA PROJECT και Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας του ΟΜΙΛΟΥ/Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΟ Α.Ε.

Από 1.3.2019 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) στον οποίο διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος από τον Οκτώβριο 2012. Από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2017 ήταν επίσης Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ).

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε. όπου εργάστηκε επί 25 χρόνια, τα τελευταία από αυτά ως Διευθυντής Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος. Το 2004 και για τα επόμενα 2 χρόνια εργάστηκε στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ ως Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Rice University (USA) και κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων στη Μηχανολογία (Rice University) και στο Management (Troy State University, USA).